در این مقاله سعی داریم تا شما را با مفهوم مفاصاحساب و هر آن چه لازم است درباره آن بدانید، آشنا کنیم:
بهترین مفهومی که می توان برای مفاصا ارائه دهیم، کلمه تسویه است. البته در زبان انگلیسی مفاصا معادل کلمه Checckout است. مفاصا حساب به معنی برگه ای است که جزئیات بدهکاری و بستانکاری در آن ارائه می شود. زمانی که بین دونفر، قرارداد به پایان می رسد، باید نسبت به تسویه حساب اقدام کرد که به آن مفاصا حساب می گویند.
مفاصا حساب انواع مختلفی دارد.:
در این محتوا سعی داریم شما را با مفاصا حساب تامین اجتماعی آشنا کنیم:
مفاصا حساب بیمه (Insurance checkout) در واقع به تسویه حساب با سازمان بیمه تامین اجتماعی گفته میشود. این تسویه حساب بر مبنای مادههای 37 و 38 قانون تامین اجتماعی و بر اساس مراحل درخواست تسویه حساب بیمه انجام میگیر.
اما ماده 37 و 38 تامین اجتماعی چیست؟
ماده 37 تامین اجتماعی:
تسویه حساب برای انتقال، رهن و اجاره ملک میشود که انتقال دهنده وظیفه دارد مفاصا حساب سازمان را دریافت کرده و به انتقال گیرنده تحویل دهد.
ماده 38 تامین اجتماعی:
زمانی که بین دو نفر قراردادی انجام می شود، طرف انتقال دهند موظف است تا پایان قرار داد، مفاصا حساب تامین اجتماعی را دریافت کرده و به طرف انتقال گیرنده، تحویل دهد. در واقع این عمل به معنی اتمام قرارداد انتقال دهنده با بیمه تامین اجتماعی است. برگه ای که سازمان تامین اجتماعی به عنوان مفاصاحساب صادر می کند، نشان دهنده تسویه با سازمان تامین اجتماعی است.
.
پس از تهیه و ارسال گواهی پایان کار، مسئول پرونده با در نظر گرفتن ثبت صحیح اطلاعات و جزئیاتی مانند مدت زمان قرارداد، عمرانی بودن یا غیر عمرانی بودن در پروژه، را بر اساس درصد مکانیکی کار، درصد دستی بودن کار و مواردی مانند حق بیمه بیکاری محاسبه کرده و آن را انجام می دهد.
سپس در آخرین مرحله سازمان تامین اجتماعی بعد از این که مابه التفاوت را دریافت نمود، برگه مفاصا حساب را به مودیان تحویل میدهد.
هنگام دریافت مفاصاحساب چه چیزی محاسبه می شود؟
برای اینکه بتوان مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی را با موفقیت دریافت کرد، باید مجموع ناخالص کارکرد و مجموع مبالغ حق بیمه کسر شده و همچنین واریز شده به سازمان تامین اجتماعی محاسبه کرده و در نهایت ثبت شود.
مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی شامل چه مواردی است؟
در برگه مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی، موارد درج شده زیر را می توان مشاهده نمود:
چه مدارکی برای دریافت مفاصاحساب بیمه تامین لازم است؟
مراحل درخواست مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی چگونه است؟
مراحل درخواست مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی به دو روش حضوری و غیرحضوری انجام می شود. برای دریافت و صدور مفاصاحساب به صورت حضوری باید به شعبه بیمه پیمانکار و در صورت دریافت غیرحضوری باید به سایت خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی مراجعه کرد.
در ادامه مراحل دریافت مفاصا حساب به صورت حضوری و غیرحضوری را شرح خواهیم داد:
روش دریافت مفاصاحساب حضوری:
شیوه کار در روش حضوری به این صورت است که :
پس از اتمام قرارداد، نامه اتمام قرارداد را از کارفرما دریافت کرده و مشخصات قرارداد را همراه با صورت وضعیت نهائی به قسمت درآمد در شعبه بیمه مربوطه تحویل دهید. کارشناسان مربوطه و مسئول پرونده حق بیمه را محاسبه کرده و به صورت الکترونیکی ابلاغ می کند. در صورتی که نسبت به مبلغ اعتراضی نداشته باشید، نسبت به دریافت فیش از شعبه باید اقدام کنید. پس از دریافت فیش و پرداخت مبلغ، رسید پرداخت را به کارشناس تحویل داده تا مفاصاحساب صادر شود. مفاصاحساب معمولا پس از چند روز آماده شده و می توانید با مهر شرکت به شعبه مراجعه کرده و آن را دریافت نمایید.
روش دریافت مفاصاحساب بیمه تامین اجتماعی به صورت غیرحضوری:
با توجه به راه اندازی سامانه 3070 و الکترونیکی شدن اکثر خدمات تامین اجتماعی، دریافت مفاصا حساب از سامانه 3070 نیز امکان پذیر است. این سامانه که از سال 1399 راه اندازی شده، باعث سهولت در انجام کارها شده و شما می توانید در کمترین زمان ممکن انجام خدمات را دریافت نمایید. برای دریافت مفاصاحساب از سایت خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی باید از طریق حساب کاربری کارفرما اقدام شود.
مراحل دریافت مفاصاحساب از طریق سامانه 3070 چگونه است؟
پس از ثبت کدکارگاهی و شناسه ملی واگذارنده در سیستم نام نویسی متمرکز کارگاه می توان از طریق سایتeservices.tamin.ir اقدام نمود. قبل از درخواست، تنظیم و ثبت فرم تعهدنامه ابلاغ الکترونیک در سیستم الزامی است.
حق بیمه پیمان ها چگونه محاسبه می شود؟
حق بیمه پیمانها بر اساس ماهیت پیمان اینکه پروژه عمرانی(هزینه پیمان از سوی دولت و بودجه کشور تامین شود) یا غیر عمرانی باشد، موضوع قرارداد چه باشد، مواد و مصالح توسط کارفرما یا پیمانکار تامین شود و نوع انجام کار(دستی یا از طریق ماشین آلات) متفاوت می باشد و دارای ضرایب متفاوتی می باشد.
اگر حق بیمه محاسبه شده مورد قبول پیمانکار نباشد، چه می توان کرد؟
چنانچه محاسبه حق بیمه پیمان مورد قبول پیمانکار نباشد و پیمانکار حق بیمه محاسبه شده را خلاف قوانین و مغایر با مفاد پیمان بداند، پیمانکار باید به حق بیمه محاسبه شده اعتراض نماید تا در هئیت های تامین اجتماعی به اعتراض وی رسیدگی شود. در صورتی صحیح بودن ادعای پیمانکار، حق بیمه مجددا بررسی وپس از تصحیح اعلام می شود.
حداکثر مهلت مقرر برای واریز مطالبه مفاصا حساب تامین اجتماعی چقدر است؟
حداکثر مهلت مقرر برای واریز مطالبه مفاصا حساب تامین اجتماعی 25 روز پس از تاریخ ابلاغ بدهی می باشد.